Megint a remekebbnél remekebb süteményeket kínáló BAKED című könyvemhez nyúltam némi kis téli kényeztetés ügyében, s nem is bántam meg. Ez a banános, csokis muffin, az éppen csak lehelletnyi kávés felhangjával tökéletesen kielégítette az édesség utáni vágyamat.
Eltérően az átlagos muffinoktól, csöppet sem volt száraz, emiatt viszont némelyik hevesen ragaszkodott a papírkapszlihoz, amiben sütöttem – ez mondjuk a gyerekeket nem zavarta, csak arra kellett figyelni, nehogy a papírt is megegyék, ugyanis arra is volt már példa….
Úgyhogy mindenkinek ajánlom inkább a szilikonformát, én is feltétlenül beszerzek egyet, mert még biztosan fogok ilyen finomságot készíteni!
Note: a tojás elhagyásával, rizstejjel és növényi margarinnal szükség esetén vegán változat is süthető.
Banános-csokis-kávés muffin
4 közepes banán, turmixolva
¾ bögre nádcukor
110 g vaj /növényi margarin
¼ bögre tej/rizstej
1 tojás (el is maradhat)
1½ bögre liszt
1 tk nescafé – én kávédarálón finomra őröltem
1½ tk szódabikarbóna
½ kk só
1 bögre süthető étcsokoládécsepp (chocolate chip)
A sütőt előmelegítettem 180 ºC-ra.
Egy nagyobb tálban összekevertem a banánpürét, a cukrot, a vajat, a tejet és a tojást. Beleszórtam a lisztet, a kávét, a szódabikarbónát és a sót is, majd egy fakanállal alaposan összevegyítettem a száraz és a nedves hozzávalókat.
A muffinformákat papírkapszlival béleltem – legközelebb csakis szilikonos formát fogok használni – és minden mélyedést a ¾-éig töltöttem. Nekem így 18 muffinom lett.
20-25 percet töltöttek a sütőben, de egy tűpróba nem árt.
Kipróbált receptek a Baked című könyvből:
Vélemény, hozzászólás?