Kamilla-mák-citrom

makos_sutemeny

Nemrégiben találtam Kathy blogjára, ahonnan ínycsiklandozó vegán süteményeket mentettem el az “elkészítendő” mappámba. Remek ötletek, frappáns megfogalmazások és rengeteg humor fűszerezi ezt a blogot, ott is maradtam egy ideig olvasgatni. Üdítő volt.

Csakúgy mint ez a recept – természetesen Kathy-től.  A citrom zamata és a mákszemek roppanása alatt kicsit szégyenlősen bújik meg a kamillatea íze – és csak még egy utolsó falatot eszik az ember, hogy érezze… Majd még egyet, és még egy legeslegutolsót. Na de hova tűnt a sütemény

(NB. legközelebb mindenképpen dupla adagból csinálom, úgy még szebb, magasabb lesz. Na meg több :-)  )

Kamillás-mákos-citromos sütemény (vegán)

1 bögre teljes kiőrlésű liszt

1 bögre tönkölybúza fehérliszt

3 ek mák (egész szemek, darálatlanul)

2 (bio)citrom

½ bögre rizstej

¼ bögre kamillatea (2 filter forráztam le és 25-30 percig áztattam)

2 ek olaj

½ tk só

1 tk sütőpor

6 ek nádcukor

1 tk fahéj

egy vaníliarúd belseje

Egy tálban összekevertem a lisztet, a mákszemeket, a sütőport, a vaníliát, a fahéjat és a cukrot. Belereszeltem a citromok héját és a levüket is belefacsartam. Hozzáöntöttem az olajat, a rizstejet és a kamillateát is, majd jó alaposan összekevertem.

A tésztát kiolajozott formába öntöttem, majd előmelegített – 180 ºC – sütőbe tolva 40-45 percig sütöttem.

 

Category: desszert, Ennivaló, vega, vegán  Tags: , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*