Déli saláta

deli_salata

Megérkezett a legújabb (augusztusi) GoodFood, tele jobbnál jobb receptekkel. Orsi először egy dinnyés salátát próbált ki, nekem pedig ez a kukoricás-babos-avokádós saláta nyerte el leginkább a tetszésemet. A hozzávalók és az ízesítés is Amerika déli államait idézi, ezért is választottam hozzá egy jó kis déli zenét – szerintem az elmúlt évek legütősebb főcímzenéje és klipje (a sorozat már nem annyira jó, de a jó kis ízes déli akcentus nekem nagyon bejön).

Az elkészítése nem vesz többet igénybe 10 percnél és még önállóan is megállja a helyét az asztalon. Mi grillezett kéksajtos gombával kísértük.

Kukoricás-babos-avokádós saláta

2 cső főtt kukorica

egy doboz vörösbab konzerv (eredetileg feketebab), lecsöpögtetve

1 érett avokádó, falatnyi darabokra vágva

4-5 szál újhagyma, felkarikázva

200 g koktélparadicsom, félbevágva

100 g kecskesajt/feta

az öntethez:

1 tk őrölt római kömény

1 ek Tabasco szósz

2 lime leve és reszelt héja

1 ek balzsamecet

2 ek olívaolaj

1 tk nádcukor

A kukoricacsövekről levágtam a szemeket, majd összekevertem a többi zöldséggel. Az öntethez valókat a Flavor Shakerembe öntöttem (egy kisebb, csavaros tetejű befőttesüveg is megteszi) és jól összeráztam. A salátára öntve alaposan összeforgattam és már tálaltam is.

deli_salata_2

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*