Kamilla és citrom, de nem tea. Mi az ?

kamilla_citrom_keksz

Akár preventíve, gyógyszerként is fogyaszthatjuk ezt a klassz kekszet – ami igazából egy shortbread. Hiszen a kamilla, a citrom és a mák is rendkívül előnyös tulajdonságokkal rendelkezik e téren. De legalábbis hivatkozási alapnak megteszi, hogy miért esszük már a harmadik szeletet belőle.

A triumvirátus már bizonyított egyszer s igazából azóta a citromhoz automatikusan kapcsolom a mákot.

Citromos-kamillás-mákos keksz

200 g vaj/növényi zsiradék

50 g nádcukor

225 g liszt

1 citrom reszelt héja

2 filter kamillatea

1-2 evőkanál mák, darálatlanul

kevés só

A puha vajat és a cukrot aprítógépbe raktam és néhány gombnyomással összedolgoztam. Beleöntöttem a filterekből a kamillateát a többi hozzávalóval együtt – a mák kivételével – és egynemű tésztává varázsoltam. Végül a mákot is belegyúrtam a masszába és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodtam.

180 fokosra előmelegített sütőben kb. 20 percig sültek. Még melegen feldaraboltam őket, ha kihűl, könnyebben törik, morzsálódik.

ötlet: www.stylishcuisine.com

Category: desszert, köret  Tags: , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*