Kókusztejes-mustármagos csirkecombok

 

csirke_curry

Lezajlott végre a születésnapi bulikkal nehezített Húsvét (tanulság: jövőre valamelyiket elhalasztjuk) ám tart még a tavaszi szünet, a gyerekek teljes létszámban itthon, én meg próbálom utolérni magam.

Ezt a csirkét még az ünnepek előtt készítettem, de pont jól jöhet erős, fűszeres ízeivel az ilyen hűvösebb napokra. Nekem az egészben hagyott magok kicsit túl durva ízűek voltak, legközelebb vagy őröltet használnék, vagy pirítás után mozsárban törném össze őket.

Mustármagos-kókusztejes csirkecombok

4 csirkecomb, kettévágva

3 ek mogyoróolaj

1 tk római kömény mag

2 tk koriandermag

2 tk fekete mustármag

1 -3 chillipaprika

egy darabka gyömbér

2 hagyma

1 csokor újhagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tk őrölt kurkuma

500 g paradicsom – vagy 3-4 dl paradicsomlé

8-10 curry levél

1 doboz kókusztej

basmati rizs köretnek

Az olajat egy serpenyőbe öntve felforrósítottam és a besózott csirkedarabokat alaposan átpirítottam rajta. A  húsdarabokat tányérra szedtem és félretettem.

A serpenyőben illatosra pirítottam az előzőleg durvára tört magokat (mustár, kömény és koriander), hozzáadtam a kimagozott, összevágott chillit, a lereszelt gyömbért majd az apróra vágott hagymákat is. Mikor mindent jól átforgattam, felöntöttem a paradicsomlével és beledobtam a curryleveleket, a kurkumát és némi sót.

5 perc forralás után a kókusztejet is hozzáöntöttem és a husidarabokat is visszatettem az egyre jobban illatozó szószba. Innentől kezdve még egy bő félóra kellett, hogy a hús is omlósra puhuljon benne.

Köretnek basmati rizst főztem hozzá

Nigel Slater receptje

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*