Jeges mogyoróvajas-banános cheesecake

bananos_fagylalt_torta

Végre itthon egy balatoni hét után, a mosógép pörög ezerrel, a hűtő üresen tátong, de sikerült fürdenünk a (nagyon hideg) Balatonban és barnábbak is lettünk egy árnyalattal. Találtunk egy elvarázsolt füredi cukrászdát isteni házisütikkel, kerestünk jó pacalt (hiába) és anyukám feltalálta a füstölt ízű grillolajban kisütött lekváros palacsintát (nem fogjuk ismételni, anyunak meg szemüveget!).

Addig is amíg megint visszarázódok a főzésbe, találtam még egy régebben készült tortát, ami eddig valamiért nem került fel. Banános, mogyoróvajas, krémsajtos, tejszínes. Kell többet mondanom? Fogyókúrázók és bikiniszezon-megszállottak távozzanak, hedonisták maradhatnak.

Nem mondom, hogy egy könnyű darab, de egy vékonyka szelet elég belőle az élvezethez. Azeredeti recepten annyit változtattam, hogy a tejszín nem felverve került bele, viszont az egészet fagylaltgéppel kikevertem, hogy kicsit habosabb, krémesebb legyen.

Csak egy jótanács – sose várjatok ezzel vendéget, ha azok egy hatalmas adag ilyen hamburgerhússal érkeznek (valóban hű a nevéhez!!), amit aztán frissen kisült hamburgerbuciba (Limara tökéletes receptje alapján ofkorsz)  töltünk. Mert akkor bizony kompromisszumokat leszünk kénytelenek kötni, hogy melyikből együnk kevesebbet a másik javára. És egyikből sem érdemes.

Jeges mogyoróvajas-banános cheesecake

10 db Zabfalatok keksz (vagy bármi más ‘digestive’  jellegű)

50 g vaj

3 banán (ebből egy a díszítéshez kell)

1,5 dl tejszín

400 g sajtkrém (én most Philadelphia helyett tesco sajátmárkásat használtam és jó volt)

120 g porcukor

230 g mogyoróvaj (crunchy – azaz darabos)

A kekszet és a puha vajat az aprítógépben addig forgattam, míg nagyjából összeállt. A 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomogattam – ehhez egy bevizezett aljú poharat szoktam igénybe venni, így szép egyenletes lesz.

A két banánt és az összes többi hozzávalót összeturmixoltam és a fagyigépbe tettem.

A kész fagylaltmasszát a tortaformába öntöttem és az egészet folpackkal lezárva a mélyhűtőbe küldtem.

Érdemes úgy 10-15 perccel a tálalás előtt kivenni, hogy szépen lehessen szeletelni. A tetejét a vékonyra szelt banánnal díszítettem.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*