Édes bűnbeesés – mogyoróvaj, pillecukor, rizspehely

rizsszelet_pillecukor

Na jó, ez most kicsit kilóg a sorból, mert olyan igazi kalóriabomba, fenéknövelő, fogromboló cucc. Viszont nagyon finom, és néha ilyen is kell. Talán a gyerekek szervezetének is szüksége van az évi “műanyag” bevitelre, csakúgy mint az egy kiló koszra. Bár ha a pillecukrot megoldjuk házilag, mindjárt nem is olyan vészes a helyzet.

Emellett sütést sem igényel, tényleg percek alatt megvan és szinte elronthatatlan. Az eredeti Martha Stewart receptet én még megturbóztam némi mogyoróvajjal – most-már-úgyis-mindegy alapon.

Az egyedüli necces dolog beszerzésügyileg a Rice Krispies – én a Tescóban vettem, de a kakaós változatot több helyen is láttam már. Ki fogom próbálni az itthon kapható sima puffasztott rizzsel is, bár az nem ropog ilyen tökéletes (és tudom, egészségtelen) módon. Gyerekkörökben nagy sikert aratott, és bevallom én is sűrűn rájártam….

Pillecukros-mogyoróvajas-gabonás finomság (aka. Rice Crispie Treats)

6 bögre Rice Krispies

4 ek vaj

¼ bögre holland kakaópor

3 ek mogyoróvaj

1 zacskó pillecukor (400g)

A vajat kis lángon megolvasztottam, beleöntöttem a pillecukrot és a mogyoróvajat és kis lángon felolvasztottam.

A végén a kakakóport is jól elkevertem benne.

Az egész kulimászt a tálba kimért rizspehelyre öntöttem és két vékonyan beolajozott szilikonlapáttal megpróbáltam minél egyenletesebben összekeverni.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomogattam – bevallom ezt enyhén vizes kézzel volt a legegyszerűbb – és szobahőmérsékleten hűlni, szikkadni hagytam. 1-2 óra múlva remekül szeletelhető (és belakmározható) lett. Arról sajnos nem sikerült adatot gyűjtenem, meddig áll el:-)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.