Újabb konyhai bohóckodás a gyerekek kedvéért. Anno a szedres változat is nagy sikert aratott, most eperből és bazsalikomból készült, s kicsit tán szárazabb lett, de ez senkinek nem szegte kedvét. Tépték, szaggatták, harapták. Hamar elfogyott
Névadásban viszont elhagyott az ihlet – van valakinek valami frappáns ötlete erre a finomságra? Angolszász területeken “fruit-leather” néven fut, de ez az én fülemnek olyan fura.
Bazsalikomos eperbőr (addig is)
600 g eper
100 g nádcukor
fél citrom leve
egy nagy maréknyi bazsalikom
Az összes hozzávalót leturmixoltam, és 10-15 percig rotyogtattam.
Közben egy nagyobb tepsibe sütőpapírt vágtam és vékonyan kiolajoztam.
A sűrű masszát a tespibe öntöttem, egyenletes elterítettem és 80 ºC-on 6-8 órát szárítottam. Akkor jó, ha már nem ragacsos. Ízében a Cserke-féle remek sült eperhez hasonlít leginkább…