VKF! 44. – Ice tea házilag

ice_tea

gyon közel áll a szívemhez, aki régóta olvas vagy ismer, gondolom észrevette már,  hogy sokat kísérletezgetek készételek házi előállításán. Most nem írnék litániát erről, hogy miért is jó ez, mi így élünk, ebben hiszünk, így csináljuk.

A határidőről mondjuk persze majdnem lecsúsztam, mert csak nem jött az ihlet, de aztán a lánykám bulija jó apropót szolgáltatott némi kísérletezésre. Ice tea házilag. Nem hinném, hogy feltaláltam a spanyolviaszt, de ötletadónak jó lehet. Fontosnak tartom, hogy lehetőség szerint aroma-mentes teából csináljuk – az aromákat hagyjuk meg a bolti verzióknak. Nálam az egyik egy organikus kínai zöldteából, a másik pedig Brazil áfonyásból – mindkettő a Carpe Diem teaházból – készült.

De mi is készült még házilag a konyhámban?

Májkrém többször is

Nutella

Amaretti

Fitness croissant (Lipóti módra)

Csokis croissant (Fornetti után szabadon)

Gumicukor vagy tekercs

Sport-szelet

Mustár

Ropi

Pillecukor

Müzli

Gyros

Hamburger

Dulce de leche

Karamellpuding

A rengeteg fagylaltot és kenyérféléket fel sem sorolom.

Ice tea házilag

a körtés-zöldteához

2 ek zöldteafű, leforrázva 1 liter vízzel

méz

citrom

0,6 l 100%, szűretlen körtelé

4 dl hideg víz

az áfonyáshoz

2 ek Brazil áfonyás teakeverék 1 liter vízzel leforrázva

méz

1 citrom leve

8 cl fekete áfonya szörp

1 liter hideg víz

A teafüveket leforráztam és állni hagytam. Miután kihűlt,  a mézzel és a citromlével ízesítettem, a gyümölcslével/szörppel felöntöttem, majd még vízzel hígítottam. Üvegekbe szűrtem és alaposan behűtöttem.

Category: Innivaló  Tags: , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.