Melyik süteményt rejti az alábbi recept?
Búzaliszt
Sárgabarackíz ( sárgabarack 40%, cukor, alma, glükóz-fruktóz szörp, zselésítőanyag: E440, étkezési sav: E330, nedvesítőszer: E420, keményítő, savanyúságot szabályozó anyag: E331, tartósítószer: E202, stabilizátor: E333, aroma, színezék: E160a, sűrítőanyag: E415), margarin (részben hidrogénezett növényi olajok és zsírok, víz, só, emulgálószer: E471, savanyúságot szabályozó anyag: E330, aromák, színezék: E160a), cukor, kakaós ét bevonómassza (cukor, hidrogénezett növényi zsír (pálma, szója), zsírszegény kakaópor (17,9%), emulgálószer: (szójalecitin, aroma), víz, tojássárgája lé, térfogatnövelőszer: E500, aroma, reszelt citromhéj.
Igyekeztem hűen idézni E-me remek receptúrát.
Azt, hogy az évszázadok folyamán veszhetett-e el néhány összetevő pontos meghatározása (pl. aromák, részben hidrogénezett növényi olajok és zsírok) vagy csupán nagyanyáink hagytak némi teret a kreativitásnak, nem tudom.
Nem tudom azt sem, hogy 1kg liszthez hány tk esetleg cup E330 stb. kell…
Várom a segítséget és a megoldást.
A megfejtő mentesül az elfogyasztása alól… 🙂
A Férj
[1] http://www.sajtkukac.hu/wp-content/uploads/2012/06/kérdés.png
Vélemény, hozzászólás?