Jé, ez itt a 200. bejegyzésünk. Olyan mintha csak néhány hete indítottuk volna útjára a blogot, pedig lassacskán már egy éve is lesz.
Szezongyümülcs most a füge, az én drágám is hazaállított a minap 2 nagy rekesznyivel. És hiába fogadtam meg már hetekkel ezelőtt, hogy befejeztem idénre a befőzést, a gyönyörú fügék elcsábítottak.
Készült belőle:
csokis Ficoco Millie ihletésére, sima fügelekvár nádcukorral és persze néhány üveg alkoholos változat is a családtagok függőségének kielégítésére, jelen esetben Metaxa került bele.
A friss, gyönyörű szemekből azonban frissen is falatoznunk kellett, így Mézesmadzag receptjét alapul véve készült az alábbi finomság:
Füge mandulás mascarponéval
6 db füge
10 dkg mascarpone
1 ek tejszín
méz
pirított mandulaszeletek
barackpálinka
vanília
A mascarponét összekevertem a tejszínnel, mézzel, mandulával, vaníliával és a pálinkával, majd a keresztbe bevágott fügékbe töltöttem. Forró sütőbe toltam és 15-20 percig sütöttem.
Persze nem maradt ilyen szép, mint a képen, de ez az élvezeti értékén mit sem rontott.
Vélemény, hozzászólás?