Libamell gránátalmás káposztával és krumplilepénnyel

libamell_kaposzta

Néhány napja megvettem életem első gránátalmáit. A legutóbbi GBT-n nagyon ízlett KicsiVú gránátalmás salátája, muszáj volt kipróbáljam. De ezen kívül került másba is belőle.

Árválkodott egy libamell a mélyhűtőmben, s jó párosításnak tűnt a gyümölccsel. Ami végül némi birsalma és alma mellet a káposztához csatlakozott, s igazán nem bántuk meg. Szegény hagyományos dinsztelt káposzta igencsak cserepadra került, a gyümölcsös karamelles változatok kiütötték a nyeregből.

Fűszeres libamell

A libamellek bőrös részét bevagdostam, amjd a hús bedörzsöltem val, borssal és őrölt babérlevéllel. Libazsíron pár perc alatt megpirítottam, majd előmelegített sütőben. letakarva pároltam kb. fél órát. A végén 220 C°-on, grill fokozaton sütöttem néhány percet, hogy a bőre is ropogós legyen.

Almás lilakáposzta

Olajon megpirítottam egy fej lilahagymát, picit karamellizáltam, majd rádobtam a vékonyra szelt lilakáposztát. Jól átforgattam, ráreszeltem egy almát és egy birsalmát, 4 evőkanál nádcukorral megszórtam és fedő alatt megpároltam. Végül meglocsoltam almaecettel, ztam, borsoztam, kevés fahéjjal és szegfűszeggel ízesítettem, majd rászórtam egy gránátalma kiszedegetett magjait.

A krumplilepényhez:

4-5 nagyobb krumplit héjában megfőztem, amikor kihűlt, hámoztam és összetörtem. Beleütöttem egy tojást és annyi liszttel gyúrtam össze, hogy nagyjából üsszeálljon. val, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítettem, majd forró olajban lepényeket sütöttem belőle.

Category: Ennivaló, főétel, köret
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*