Parmezános – rozmaringos biscotti

Mint már arról többször is írtunk, igen nagy sikert arattak családjaink körében a biscottik/cantuccinik. Motoszkált bennem egy sós verzió elkészítése is, amihez Canelle et Vanille oldala adta meg a végső lökést. A rozmaringhoz és a parmezánhoz én még egy maréknyi fenyőmagot is szórtam – kiváló kísérője lett a múlt heti szerencsi hétvégénken a jobbnál-jobb hegyaljai boroknak…..

Parmezános-rozmaringos biscotti

1¾ bögre liszt

½tk só

¼ tk frissen őrölt bors

1 tk sütőpor

2 ágacska friss rozmaring, apróra vágva (persze csak a levelek)

3 púpos ek reszelt parmezán

1 marék fenyőmag

2 tojás

3 ek olvasztott vaj

A tojásokat enyhén felvertem az olvasztott vajjal, majd hozzáadtam az összes többi hozzávalót és alaposan összegyúrtam.

A tésztából két hosszúkás hengert formáztam, majd egy kicsit ellapítottam őket. 180Cº-os sütőben 30 percig sütöttem.

Miután teljesen kihűltek, kb. ujjnyi szeletekre vágtam őket, majd sütőpapírra téve visszamentek a sütőbe még egy körre. Ekkor már kisebb hőfok is elég nekik (kb. 150Cº) – 25-30 perc alatt szép aranybarnára pirulnak.

Category: Ennivaló, sósak  Tags: ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*