Mint már arról többször is írtunk, igen nagy sikert arattak családjaink körében a biscottik/cantuccinik. Motoszkált bennem egy sós verzió elkészítése is, amihez Canelle et Vanille oldala adta meg a végső lökést. A rozmaringhoz és a parmezánhoz én még egy maréknyi fenyőmagot is szórtam – kiváló kísérője lett a múlt heti szerencsi hétvégénken a jobbnál-jobb hegyaljai boroknak…..
Parmezános-rozmaringos biscotti
1¾ bögre liszt
½tk só
¼ tk frissen őrölt bors
1 tk sütőpor
2 ágacska friss rozmaring, apróra vágva (persze csak a levelek)
3 púpos ek reszelt parmezán
1 marék fenyőmag
2 tojás
3 ek olvasztott vaj
A tojásokat enyhén felvertem az olvasztott vajjal, majd hozzáadtam az összes többi hozzávalót és alaposan összegyúrtam.
A tésztából két hosszúkás hengert formáztam, majd egy kicsit ellapítottam őket. 180Cº-os sütőben 30 percig sütöttem.
Miután teljesen kihűltek, kb. ujjnyi szeletekre vágtam őket, majd sütőpapírra téve visszamentek a sütőbe még egy körre. Ekkor már kisebb hőfok is elég nekik (kb. 150Cº) – 25-30 perc alatt szép aranybarnára pirulnak.
Vélemény, hozzászólás?