Banános, kávés, csokis muffin

muffin_csokis

Megint a remekebbnél remekebb süteményeket kínáló BAKED című könyvemhez nyúltam némi kis téli kényeztetés ügyében, s nem is bántam meg. Ez a banános, csokis muffin, az éppen csak lehelletnyi kávés felhangjával tökéletesen kielégítette az édesség utáni vágyamat.

Eltérően az átlagos muffinoktól, csöppet sem volt száraz, emiatt viszont némelyik hevesen ragaszkodott a papírkapszlihoz, amiben sütöttem – ez mondjuk a gyerekeket nem zavarta, csak arra kellett figyelni, nehogy a papírt is megegyék, ugyanis arra is volt már példa….

Úgyhogy mindenkinek ajánlom inkább a szilikonformát, én is feltétlenül beszerzek egyet, mert még biztosan fogok ilyen finomságot készíteni!

Note: a tojás elhagyásával, rizstejjel és növényi margarinnal szükség esetén vegán változat is süthető.

Banános-csokis-kávés muffin

4 közepes banán, turmixolva

¾ bögre nádcukor

110 g vaj /növényi margarin

¼ bögre tej/rizstej

1 tojás (el is maradhat)

1½ bögre liszt

1 tk nescafé – én kávédarálón finomra őröltem

1½ tk szódabikarbóna

½ kk só

1 bögre süthető étcsokoládécsepp (chocolate chip)

A sütőt előmelegítettem 180 ºC-ra.

Egy nagyobb tálban összekevertem a banánpürét, a cukrot, a vajat, a tejet és a tojást. Beleszórtam a lisztet, a kávét, a szódabikarbónát és a sót is, majd egy fakanállal alaposan összevegyítettem a száraz és a nedves hozzávalókat.

A muffinformákat papírkapszlival béleltem – legközelebb csakis szilikonos formát fogok használni – és minden mélyedést a ¾-éig töltöttem. Nekem így 18 muffinom lett.

20-25 percet töltöttek a sütőben, de egy tűpróba nem árt.

Kipróbált receptek a Baked című könyvből:

Bajnokok reggelije – málnás-zabpelyhes szelet

Mézes müzli házilag

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*