Nemrégiben találtam Kathy blogjára, ahonnan ínycsiklandozó vegán süteményeket mentettem el az “elkészítendő” mappámba. Remek ötletek, frappáns megfogalmazások és rengeteg humor fűszerezi ezt a blogot, ott is maradtam egy ideig olvasgatni. Üdítő volt.
Csakúgy mint ez a recept – természetesen Kathy-től. A citrom zamata és a mákszemek roppanása alatt kicsit szégyenlősen bújik meg a kamillatea íze – és csak még egy utolsó falatot eszik az ember, hogy érezze… Majd még egyet, és még egy legeslegutolsót. Na de hova tűnt a sütemény
(NB. legközelebb mindenképpen dupla adagból csinálom, úgy még szebb, magasabb lesz. Na meg több )
Kamillás-mákos-citromos sütemény (vegán)
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre tönkölybúza fehérliszt
3 ek mák (egész szemek, darálatlanul)
2 (bio)citrom
½ bögre rizstej
¼ bögre kamillatea (2 filter forráztam le és 25-30 percig áztattam)
2 ek olaj
½ tk só
1 tk sütőpor
6 ek nádcukor
1 tk fahéj
egy vaníliarúd belseje
Egy tálban összekevertem a lisztet, a mákszemeket, a sütőport, a vaníliát, a fahéjat és a cukrot. Belereszeltem a citromok héját és a levüket is belefacsartam. Hozzáöntöttem az olajat, a rizstejet és a kamillateát is, majd jó alaposan összekevertem.
A tésztát kiolajozott formába öntöttem, majd előmelegített – 180 ºC – sütőbe tolva 40-45 percig sütöttem.
Vélemény, hozzászólás?