A narancs és a szecsuáni bors találkozása

sarga_fagyi

Hol máshol, mint egy fagylaltban. Az elkövető megint Lebovitz, a párosítás pedig tökéletes. Nem is szaporítom tovább a szót, jöjjön a recept.

Narancsos, szecsuáni borsos fagylalt

10 g szecsuáni bors, durvára törve

375 ml tej

375 ml tejszín

200 g cukor

4 narancs

6 tojássárgája

A tejet és a tejszínt megmelegítettem, majd beleszórtam az összetört borsot. A tűzről lehúzva állni hagytam és belereszeltem a narancsok héját is.

1-2 óra pihenő után megint elkezdtem melegíteni. Közben a tojások sárgáit kikevertem a cukorral, majd nagyon óvatosan, sűrűn kevergetve hozzácsurgattam a borsos-narancsos tejet. Az egészet visszatettem a tűzre és sűrű kevergetések mellett krémmé főztem.

Végül a kész krémet teaszűrőn átszűrtem, és a narancsok kifilézett húsát is hozzákevertem (ez már saját újítás). Hűtöttem, fagyigépbe öntöttem és élveztük az eredményt.

N.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*