Fügefagyi

fuge_fagyi1

És ha már arra vetemedtem, hogy a nagy melegben fügebefőzéssel múlatom az időt, persze hogy kellett egy fagylaltot is készítenem. Biztos kézzel nyúltam Lebovitz remekműve után és készítettem el ezt a fagyit.

A füge ugyan már a nyár végét jelzi, de ez a fagyi a kicsit már hűvösebb estéken is jól tud esni. Akár egy tökéletes nap záróakkordja is lehet. Zene lent.

Fügefagylalt

1 kg érett füge

1 dl víz

1 citrom leve és héja

150 g nádcukor

250 ml tejszín

A fügéket apró darabokra vágtam és a vízzel meg a cukorral odatettem főni. Kb. félórát rotyogattatm, majd kis hűlés után összeturmixoltam. Hozzákevertem a citromlevet és a tejszínt, hűtőbe tettem, s mikor jól áthűlt már öntöttem is a fagyigépbe.

Tálaláskor esetleg kevés mézet csurgathatunk a tetejére.

Category: desszert, Ennivaló  Tags: , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*