Banános muffin már szerepelt egyszer a receptek között, ez egy továbbfejlesztett verzió. Sokkal puhább, levegősebb lett, mint az előző és érdekessége, hogy nincs benne semmi zsiradék.
Legközelebb a liszt egy részét zabpehelyre, vagy valami müzlikeverékre cserélném, egy kis ropogósság nekem hiányzott belőle.
Banános-almás-csokis muffin (vegán) 12 db
3 érett banán
egy kisebb alma, hámozva, darabolva
180 g nádcukor
2 ek őrölt lenmag, 6 ek forró vízzel leforrázva
1/4 bögre rizstej
100 g finomliszt
65 g teljes kiőrlésű liszt
1 tk szódabikarbóna
50 g étcsokoládé (a süthető csokicsepp tökéletes, de az apróra vágott táblás csoki is megteszi)
egy marék dió
A banánokat és az almát egy mélyebb tálba tettem és merülőmixerrel pürét varázsoltam belőle. A többi alapanyagot is hozzákevertem, majd a papírkapszlikkal kibélelt muffintepsi mélyedéseibe kanalaztam a masszát és a tetejükbe kicsit belenyomtam a diódarabokat
185 ºC-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt sültek meg.
És a süti mellé jöjjön egy kis reggeli torna. Ezzel a koreográfiával hamar ledolgozhatóak a muffin szénhidrátjai…..Nem, nem váltottam stílust, de napok óta nem megy kis a dallam a fejemből
Vélemény, hozzászólás?