Ajánlom mindenkinek a figyelmébe, aki egy kis aprósággal még fel szeretné dobni a szilveszteri hangulatot.
A házi mustárhoz nem kellenek nagy dolgok: némi őrölt mustármag és fűszerek. Az íze viszont még nyomokban sem hasonlítható a Globus mustáron felnevelkedett elvárásainkhoz. Viszont igen csípős, erre azért figyelmeztessük a vendégeinket!
A receptet a Csillagánizs Főzőiskolában kaptuk a húsos esten, azóta többször is elkészült itthon – kisebb változtatásokkal. A fűszerezést lehet bátran változtatni, tárkonnyal, bazsalikommal, bor-, vagy gyümölcsecettel variálni.
És aki még nem döntötte el, milyen formában szeretne Újévkor lencsét enni, íme néhány ajánlat: naranccsal, fetával-paradicsommal, tejszínnel és mazsolával
BÚÉK mindenkinek, aki erre jár!
Házi mustár
50 g mustármag (por)
60 g almaecet
15 g dióolaj
50 g napraforgóolaj
10 g só
egy gerezd fokhagyma
egy kávékanál kínai őtfűszer (vagy koriander, ánizs, szegfűszeg és fahéj keveréke)
frissen őrölt bors
egy tk méz
kicsi víz
A gyártási menet rém egyszerű: minden hozzávalót egy hosszúkás edénybe öntöttem, majd a merülőmixerrel simára kevertem.
Ekkor még elég hígnak tűnhet, de egy kis állás után teljesen jól besűrűsödik.
Vélemény, hozzászólás?