Kicsit szokatlan pesto, hiszen zöld alig akad benne, a dió uralja az egészet. Viszont rendkívül finom volt frissen kisült hagymás kenyérrel, Philadelphiával felturbózva szendvicskrémnek, vagy tejszínnel és kéksajttal tésztára.
Eredetileg kakukkfű kellett volna bele, ehelyett petrezselyem került hozzá – nekem az sokkal jobban harmonizált most a dióval (meg kakukkfű különben sem volt itthon)
Dió-pesto
1 jó nagy bögrényi dió, szárazon megpirítva
kb. 5 dkg reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
só, bors
3-4 olajban eltett aszalt paradicsom
jó minőségű olívaolaj
1 ek dióolaj
néhány csepp balzsamecet
egy fél csokor petrezselyem
Az összes hozzávalót az aprítóba zúdítottam és néhány gombnyomással már kész is volt a pesto. Én szeretem darabosan-rusztikusan, de persze egészen krémesre is lehet dolgozni
Vélemény, hozzászólás?