Nyúlfagyi

csokifagyi_banan

“Jő süvegét emelintve a Május,
az orgonabajszú, aranyhasú mágus,
csiribí-csiribá, abrakadabra,
mennyi fagyit bírsz tömni magadba?
Körte, vanília, málna, ribizli,
mennyi ruhát tudol összefagyizni?
Mák, pisztácia, mandula, kókusz,
kend mind a trikódba, hókuszpókusz.”

Varró Dániel

Persze nem vagyok annyira elvetemült, hogy nyúlból készítsek fagyit, csak az elfekvő húsvéti csokoládényulak hasznosultak újra. És igen, tudom, hogy a héten már volt egy csokifagyi, de ez egy vegán (azaz tej és tojásmentes) változat, ami a gyerekeknek készült.

Megjegyzem, ehhez képest alig lehetett a felnőtt, nem allergiás jelenlévőket távoltartani tőle, úgy kellett a kezüket csapkodni, hogy ne egyék meg szegény hátrányos helyzetű gyerekeim elől….

A mértékek csak hozzávetőlegesek, abszolút improvizálva készült, de annyira jó lett, hogy muszáj volt megörökíteni.

Vegán csokoládéfagylalt

1 étcsoki nyúl vagy 100 g étcsokoládé

1 ek jó minőségű, cukrozatlan kakaópor

kb. 1,5 dl rizstej

kb. 3 ek kókuszkrém (a dobozos, kemény változat – de gondolom a sűrűbb kókusztej is éppúgy megteszi)

2 banán

nádcukor – ízlés szerint

A rizstejet és a kókuszkrémet és a cukrot összemelegítettem, majd a tűzről lehúzva hozzákevertem az összetördelt csokoládét és a kakaóport is.

A banánaokat leturmixoltam, a kihűlt csokis krémet hozzáöntöttem, átkevertem, behűtöttem majd a fagyigéppel bekevertem.

Ez egy viszonylag kis adag lett, legközelebb biztosan duplázok.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*