Lestyánnal sült csirkecomb

sultcsirke_lestyan

A lestyán – vagy magginövény, ahogy a nagyim hívta – tavaly vált nagy kedvencemmé. Legkedvesebb sógorom főzött vele csudafinom dolgokat, úgyhogy gyorsan kunyeráltam is egy tövet tőlük. Azóta ha elmegyek mellette, mindig megdörzsölgetem a levelét, imádom az illatát a kezemen.

Kicsit a zellerre emlékeztet, de sokkal erősebb, aromásabb az íze, ezért érdemes vigyázni vele, ha mondjuk levesbe használjuk, mert szeret elnyomni minden más ízt. Finoman adagolva viszont csodálatosan aromatizálja az ételt. Nyersen salátába is sokat használom, most pedig a sült csirkecombok bőre alá tömködtem be, hogy a húst is jól átjárja az íze.

Remek vendégváró étel, mi spárgás-kelkáposztás újkrumplit ettünk hozzá.

Lestyánnal sült csirkecombok

10-12 db csirke felsőcomb

10-12 db lestyánlevél

némi kacsazsír

2 friss, zsenge fokhagyma

2 fej friss hagyma

Tschubritza fűszerkeverék (bazsalikom, oregánó, kakukkfű, görögszéna, fokhagyma)

A csirkecombokat sóztam, borsoztam és a bőr és a hús közé betömködtem a lestyánleveleket. Egy nagy cseréptálban megmelegítettem a zsírt és átforgattam rajta a húsdarabokat. Megszórtam a fűszerkeverékkel, mellédobtam a félbevágott hagymát és fokhagymát és letakarva a sütőbe toltam.

180 ºC-on olyan másfél órát sütöttem (ez a combok nagyságától is függ) majd levettem róla az alufóliát és a sütőt grillezésre állítva a bőrét ropogósra pirítottam.

Category: Ennivaló, főétel  Tags: , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*