Lassan lecseng az eperszezon, gondolom már mindenki alig várja, hogy jöjjön végre a málna, a meggy, a barack. De addig is itt ez a jó kis epres recept – mandula helyett dióval, ami szerintem teljesen jól passzolt hozzá. Az eper mellé pedig még egy kis maradék mangó is került – kizárólag a lánykám kedvéért.
A recept a GoodFood 101 sorozatából a Csábító desszertek részből való. Szeretjük ezeket a kis könyveket, még sosem csalódtam egy receptben sem. Most volt egy pont, ahol elbiznytalanodtam, annyira sűrű volt a tészta, de végül teljesen jól elterült sütés közben.
Epres-fahéjas torta
150 g darált dió
150 g puha vaj/tejmentes biomargarin
150 g nádcukor
150 g liszt
2 kk sütőpor
1 tk őrölt fahéj
1 tojás
1 tojássárgája
300 g eper
150 g mangó
A sütőt előmelegítettem 180 ºC-ra és kibéleltem egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.
Robotgéppel összedolgoztam a vajat, a cukrot,a darált diót, fahéjat, a tojást és a tojássárgát, majd a lisztet és a sütőport is hozzákevertem – egy elég sűrű tésztát kaptam, de ez ne ijesszen meg senkit.
A massza felét a tortaformába simítottam, rászórtam a gyümölcsöket, majd a maradék tésztát is rákentem.
Az előmelegített sütőbe tolva jó egy órát sütöttem.
Vaníliafagyival, görög joghurttal még fokozható az élvezet.
Vélemény, hozzászólás?