Flapjack deluxe

caramel_flapjack

avagy hogyan lesz egy aránylag egészséges zabpehelyszeletből egy kalóriabomba.

Már megint a GoodFood magazin a hibás, mert állandóan telerakják annyira ínycsiklandozó képekkel, amiknek nehéz ellenállni. És amúgy is volt még egy fél üveg Dulce de leche a hűtőmben, ami felhasználásért kiáltott.

Ráadásul még a sütőt sem kell különösebben sokat túráztatni, az effektív munka az egésszel kb. 10 perc. A flapjack tipikus brit édesség, alapvetően egy zabpehelyből, vajból, nádcukorból és Golden Syrupból álló szelet. Sokszor aszalt gyümölcsökkel gazdagítják, esetleg csokoládéba mártják. Most ez az alap kapott a Millionaire’s shortbreadhez hasonlóan egy karamell és egy csokoládé bevonatot. Azt viszont nem árulom el, mennyi kalóriát ír az újság adagonként, csak azt, hogy minden falatja megéri :-)

Caramel Flapjack

200 g nádcukor

200 g vaj

2 ek Golden Syrup (esetleg méz)

350 g aprószemű zabpehely

egy üveg Dulce de Leche

200 g étcsokoládé

1 ek olaj

némi jó minőségű tengeri só (fleur de sel)

A sütőt előmelegítettem 150ºC-ra.

A cukrot, a vajat és a golden syrupot összemelegítettem, majd a tűzről lehúzva a zabpelyhet is belekevertem. Sütőpapírral kibéleltem egy 20×30 centis tepsit, a zabpelyhes masszát belelapogattam és 40-45 percig sütöttem.

Miután teljesen kihűlt, megkentem a karamellkrémmel, picit megsóztam (ez már önálló akció volt, de szerintem jót tett neki) majd végül az olvasztott csokival bevontam.

A karamellkrém elég lágy, így nem lehet olyan igazán szépen szeletelni, de emiatt senki sem panaszkodott.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*