Karolina Kávéház, Balatonfüred

Tavaly döglesztő kánikulában sikerült Tihanyban kirándulnunk (mondván, ne csak pancsolásból álljon a balatoni hét, adjunk a kultúrának is) idén sikerült kifognunk egy hűvösebb, esősebb hetet a tó partján. Mondhatnám szerencsére, mert így legalább Füred felé vehettünk utunkat, hogy kirándulás címszó alatt meglátogassuk kedvenc cukrászdámat, a Bergmannt.

Aztán a sors egy ismerős a figyelmünkbe ajánlott egy parti cukrászdát, mondván, szerinte jobb, mint a Bergmann. Bevallom kicsit szkeptikus voltam ezügyben, de a hely egy perc alatt levett a lábamról. A helyes kifejezés ugyan nem a ‘jobb’, hanem a ‘más’ (azért a Bergmannban továbbra is visszatérő vendégek maradunk).

A Karolina Cukrászdát a Schindele testvérpár nyitotta még 2007 végén, s az egész vállalkozást a névadó nagymamának ajánlják, aki minden bizonnyal egy kis kockás füzetet is a fiúkra hagyott, amiből az igazi, házi-jellegű sütemények készülnek.

Már a berendezés is teljesen meggyőzött – pont az a századeleji milliő, amit imádok, s ami árad Füredből. De a süteményeket végignézve, már nem is volt kétséges, hogy maradunk: méteres kalács, házilekváros csokoládétorta, madártejtorta, és más finomságok kellették magukat a pulton. De végülis a több tepsinyi gyümölcsös pite volt a ‘hab a tortán’, főleg, hogy ezek tejmentesen készülnek, így a gyerekek is tudtak belőle enni.

Szerencsére sokan voltunk, így sokfélét tudtunk kóstolni, s mondhatom, mindenki elégedett volt. Hatalmas adag, igazi nagyi-féle sütemények érkeztek az asztalhoz, a habos-mákos kockától kezdve Vilma kedvencéig mindegyik a mi kedvencünk is lett.

A kávé és tea választék is lenyűgöző, s frissen sült kenyereket, pékárut is kínálnak. Kár hogy viszonylag messze van tőlünk, különben hetente járnék vissza, hogy mindent kipróbáljak!

Karolina Teaház és Koktélbár

Balatonfüred, Zákonyi F. sétány 4. (a kikötő mellett, a sétányon haladva egy térszerű beugróban)

Category: Élmény
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*