Arccal a Kelet felé – sült joghurt rózsavizes reberberával

sult_joghurt_rebarbara1

Chili&Vanília oldalán találtam ezt a remekbeszabott finomságot. Egyszerű, gyors, mégis mutatós – szerelem első látásra. Kihasználva a tejérzékeny csemeték távollétét, el is készült. Mondjuk a mennyiség, amit Zsófi 4-6 főre ajánl, nekem csak három formára lett elég (Ikeás fehér felfújtforma) – de a brownie mellé talán ennyi is elég volt.

Mellé rebarbarából készült a kíséret – Beatbull tanácsára néhány csepp rózsavízzel megbolondítva. S amennyire féltem a rózsavíz használatától, annyira bejött ez a párosítás.

Sült joghurt (3 adag)

200 g görög joghurt

200 g cukrozott sűrített tej

1 citrom reszelt héja

egy marék sótlan pisztácia, durvára vágva

a rebarbaramártáshoz

rebarbara

cukor

pár csepp rózsavíz

A joghurtot és a sűrített tejet merülőmixerrel jól összekevertem. Beleforgattam a citromhéjat és a pisztáciát. Hőálló tálkákba öntöttem, tepsibe sorakoztattam őket és forró vizet öntöttem köréjük.

150 ºC-ra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem/gőzöltem.

A rebarbarát feldaraboltam, kevés cukorral puhára pároltam, amjd néhány csepp rózsavízzel ízesítettem.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*