Nigella receptjei közt találtam ezt a gyors csokoládéhabot. Nyáron csináltam már Felhőlányalapján pillecukros csokoládéfagyit – ez osztatlan sikert aratott, mert nemcsak rém egyszerű elkészíteni, de tényleg mesés állaga lesz. Még családom megrögzött csokifagyi-ellenes tagjai is vígan kanalazták.
A baj csak annyi vele, hogy stikában kell kiviteleznem a gyártást, mert a kicsik egyből leakadnak, hogy a becses pillecukor-ellátmányt képes vagyok elpazarolni – ráadásul tejszínes desszertbe miből ők nem is ehetnek. Kompenzálásképpen kénytelen leszek csinálni nekik egy adag házi-pillecukrot
Gyors csokoládéhab (2 nagyobb, vagy 3 kisebb adag)
75 g pillecukor
25 g vaj
125 g étcsokoládé
30 ml forró víz
200 ml behűtött tejszín
1 vaníliarúd
A csokoládét, a vajat, a vanília kikapart belsejét és a pillecukrot lábosba tettem, a vizet ráöntöttem és nagyon pici lángon összeolvasztottam. Óvatosabbak (és türelmesebbek) csinálhatják gőz fölött is.
A hideg tejszínből kemény habot vertem, majd óvatosan a kihűlt csokikrémhez forgattam.
Két pohárba osztottam és picit behűtöttem. Nem érte meg a másnapot.
Vélemény, hozzászólás?