Gyors és pazar vega fogás, köszönjük a GoodFoodnak, amiben sosem csalódom. Még gyorsabb, ha nem magunk gyártjuk a tésztát, hanem bolti lasagne lapokból dolgozunk – mondjuk az bátran állíthatom, hogy a házi tésztának nincs párja.
Cukkinis lasagne
3 közepes cukkini, lereszelve
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
némi chili (akár el is hagyható)
250 g túró (a szárazabb fajta, vagy ricotta)
4-5 ek reszelt parmezán
500 ml sütőben sült paradicsomszósz vagy sima, sűrű paradicsomlé
só, bors
kb. 250 g lasagnetészta (a pontos mennyiséget nem tudom, én kb. két tojás és 200 g liszt keverékéből készített friss tésztát használtam hozzá)
A sütőt előmelegítettem.
Az olajon átfuttattam a fokhagymát, majd rádobtam a lereszelt cukkinit és nagy lángon átforgattam – nehogy túl sok vizet eresszen. Sóztam, borsoztam, a chilivel fűszerezte, a parmezán felével ízesítettem és a túrót hozzákevertem.
Egy jénaiba lerétegeztem (cukkinis szósz, paradicsom, tészta, cukkini, paradicsom, tészta, cukkini, paradicsom, tészta, paradicsom sormintával) majd a maradék sajttal megszórtam.
Sütőbe toltam és 25-30 percig süt.
St. Andreáék Napbora jól csúszott hozzá
Vélemény, hozzászólás?