Ez olyan tipikus gyerekkel-kiszúrós recept, mert van benne sütőtök bőven, mégis jó esetben nem vesz észre semmit a gyanútlan gyermek, s lelkesen tömi be a csokoládéval leplezett sütőtökös sütit.
Végre teljes lett a csaj-csapat: már van brownie, van blondie, s most megérkezett a kötelező vörös is – nevezzük talán ‘reddie’-nek – olyan kellemesen narancsos árnyalata van, mint Bree hajának a Született feleségekből. És az állaga….. na az valami mesés!
Sütőtökös-csokis blondie (vagy inkább reddie )
260 g liszt
fél kk fahéj
1 tk szódabikarbóna
¾ tk só
220 g sótlan! vaj
250 g nádcukor
1 tojás
egy vaníliarúd belseje
400 g sütőtökpüré*
kb. 150 g étcsoki-csepp (nekem egy része isteni karamelles tejcsoki volt)
* az egész sütőtököt megmostam és hosszában félbevágtam. A két fél tököt tepsibe fektettem, némi vajat, egy kanál nádcukrot és kevés fahéjat szórtam rá, majd sütőben puhára sütöttem. A puha sütőtökhúst – az üregben felgyülemlett lével együtt – aprítóban pépesítettem. (ez lényegesen több lesz, mint amennyi a recepthez kell, de elkanalaztuk hamar…)
A sütőt előmelegítettem 180 ºC-ra. Egy kb. 20×35 centis tepsibe sütőpapírt vágtam.
Egy tálban összekevertem a lisztet, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót.
A vajat és a cukrot krémesre kevertem, beleütöttem a tojást, majd a sütőtökpürét is hozzáadtam. A sima krémhez kanalanként hozzáadagoltam a lisztes keveréket, s végül a csokoládé-cseppeket.
A masszát az előkészített tepsibe öntöttem és 35-40 percig sütöttem.
Martha Stewart receptje
Vélemény, hozzászólás?