Paszternákleves petrezselyemhabbal

paszternak_leves

Mert a paszternák jó, mert a paszternák finom. Még így töményen is – édeskés ízével tökéletes krémlevesnek. A petrezselymes hab pedig annyira egyszerű, mégis friss, zöld ízével még Férj tetszését is elnyerte.

Paszternák krémleves petrezselyemhabbal

1-2 ek olívaolaj

1 hagyma

500 g paszternák, megtisztítva

2 babérlevél

300 ml alaplé

300 ml tej

a petrezselyemhabhoz

2 dl tejszín

2 nagy csokor petrezselyem

Az olajon megpároltam a hagymát, beledobtam a felkockázott paszternákot, sóval, borssal és a babérlevéllel ízesítettem majd a tejjel és alaplével felöntve puhára főztem.

Leturmixoltam annyi lével, hogy kellemesen krémes, sűrű levest kapjak.

Egy kis tálban vizet forraltam és a petrezselymet beletettem néhány másodpercre (blansíroztam) majd jéghideg vízben lehűtöttem. Aprítóban 1 kanál tejszínnel pürésítettem. A maradék tejszínt is hozzákevertem, habszifonba töltöttem, beletekertem egy patront majd a habot a levesre nyomtam tálaláskor.

Vicces módon a hab egyenletes eloszlatása nem volt annyira sikeres – mi hidegen ettük elsőre a levest – inkább galuskák lettek belőle, de jópofa volt, ahogy a kanállal szinte vágni lehetett. Másnap, a meleg levesbe adagolva már jobban szétterült.

ötlet: GoodFood 2010/november

Category: leves  Tags: ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*