Ropogós, mentás csokitallérok – ezzel csak nyerni lehet

mentas_csokitaller

Remélem mindenki túlélte a karácsonyi traktát. Persze nálunk is megvoltak a szokásos körök, evés kifulladásig. Jól is esett a szünetekben egy kis mentolos finomság – nemcsak 8 után :-)

Ropogós, mentás csokitallérok

½ bögre kristálycukor

1½ tk borsmenta-kivonat

100 g étcsoki

100 g tejcsoki*

¼ bögre kókuszreszelék

*legközelebb biztosan csak étcsokival csinálnám, nekem nem kívánkozott bele a tej….

A cukrot kis lángon, óvatosan karamellizáltam, mad mikor elkezdett füstölni és már szép aranybarna volt hozzákevertem egy evőkanál mentakivonatot. Ezt érdemes kesztyűben és a tűzről a lábast lehúzva csinálni, mert erősen spriccel. Ja, és ne hajoljunk fölé és ne tüdőzzük le, hacsak nem inhalálni akarunk….

A karamellt sütőpapírra vékonyan elterítettem és hűlni hagytam. Mikor teljesen megkeményedett, nagyjából összetörtem és aprítóval egészen lisztfinomságúra őröltem.

A csokoládékat vízgőz felett megolvasztottam, belekevertem a kókuszreszeléket, a maradék fél evőkanálnyi mentakivonatot és a karamelltörmeléket.

Szilikonlapáttal igyekeztem minél egyenletesebben sütőpapíron elteríteni és hideg helyre raktam. Dermedés után pogácsaszaggatóval tallérokat gyártottam belőle. A leeső maradékot fagyiba is lehet keverni, de ha ilyen irányú terveink vannak, érdemes eldugni a darabkákat – enyémFérj maga elé vette és egy tányérral befalt belőle….

A receptet itt találtam.

Category: desszert  Tags: ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*