Na mégegyszer utoljára, csupacsoki

csokolade_brulee_23

De csak azért, mert az immáron három éves blogomat mégsem köszönthetem egy salátával :-)Persze még az ünnepekre készült, brownie alapra, házi meggypálinkába áztatott gyümölccsel, csokikrémmel és a tetején a karamellizált cukorral. Tökéletes záróakkordja lehet egy ünnepi vacsorának.

Részeges csokoládé brulée (6 adag)

kb. 200 g maradék brownie (nekem ez a recept a tökéletes)

350 ml tejszín

1 rúd vanília

85 g étcsokoládé

3 tojássárgája

50 g nádcukor

fagyaztott, magozott meggy  (kb. 4-5 darab/adag)

meggypálinka

Először is a meggyet legalább fél napra az alkoholba áztattam.

A sütőt előmelegítettem 160 fokra.

A tejszínt és a félbevágott vaníliarudat forráspontig melegítettem, majd a tűzről lehúzva belekevertem az apróra tördelt étcsokoládét. A cukrot és a tojássárgákat krémesre kevertem majd beleforgattam a tejszínes csokit.

Az egyszemélyes, hőálló sütőformákban eloszlattam a kicsit összemorzsolt brownie-t, rászórtam néhány szem részeges meggyet – meg persze némi levet is locsoltam rá, nehogy kárba vesszen – igazságosan belekanalaztam a csokoládékrémet, majd egy tepsibe ültettem az edénykéket. Forró vizet öntöttem köré (kb. a tálak háromnegyedéig érjen) és kb. 40 percig gőzöltem a sütőben.

Ezután akár 2 napig is pihenhet a hűtőben.

Tálalás előtt vékony rétegben cukrot szórtam rá és rákaramellizáltam.

Category: desszert  Tags: , , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*