Nem túl fotogén a drága, viszont elég finom volt. És mintegy mellékhatásként (kérdezze orvosát, gyógyszerészét stb.) tapasztalatból mondom, hogy a felső légutak tisztításra is igen alkalmas. Egy csomag papírzsepit nem árt a tányér mellé készíteni.
Almás karfiolleves
1 fej vöröshagyma
3-4 ek olívaolaj
egy kisebb (nagyobb) darabka gyömbér, lereszelve
1 tk garam masala
chilli (nekem két pici, szárított, összemorzsolva)
1 alma, hámozva, felkockázva
egy kisebb fej karfiol, apró rózsákra szedve
200 g sütőtökpüré
só, bors
A felaprított hagymát az olíván megpirítottam, majd a fűszereket rászórtam és a karfiolt meg az almát átforgattam rajta. Vízzel felöntöttem, a sütőtökpürét is belekevertem , sóztam, borsoztam és fedő alatt puhára főztem.
Végül az egészet simára turmixoltam, picit igazítottam a fűszerezésen és már kész is volt. Legközelebb talán egy kis kókusztejjel csinálnám, hogy még selymesebb legyen.