Leves meghűlés esetére: gyömbér, chilli, karfiol, alma

karfiolleves_alma

Nem túl fotogén a drága, viszont elég finom volt. És mintegy mellékhatásként (kérdezze orvosát, gyógyszerészét stb.)  tapasztalatból mondom, hogy a felső légutak tisztításra is igen alkalmas. Egy csomag papírzsepit nem árt a tányér mellé készíteni.

Almás karfiolleves

1 fej vöröshagyma

3-4 ek olívaolaj

egy kisebb (nagyobb) darabka gyömbér, lereszelve

1 tk garam masala

chilli (nekem két pici, szárított, összemorzsolva)

1 alma, hámozva, felkockázva

egy kisebb fej karfiol, apró rózsákra szedve

200 g sütőtökpüré

só, bors

A felaprított hagymát az olíván megpirítottam, majd a fűszereket rászórtam és a karfiolt meg az almát átforgattam rajta. Vízzel felöntöttem, a sütőtökpürét is belekevertem , sóztam, borsoztam és fedő alatt puhára főztem.

Végül az egészet simára turmixoltam, picit igazítottam a fűszerezésen és már kész is volt. Legközelebb talán egy kis kókusztejjel csinálnám, hogy még selymesebb legyen.

Category: leves  Tags: , , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.