Szerintem a címmel el is mondtam minden lényegi információt. Ahogy az angolok mondanák, igazi ‘store-cupboard’ finomság – azaz olyan gyorsan összedobható dolog, amihez az alapanyagok többnyire minden háztartásban megtalálhatóak. Igazán frissen, melegen jó.
Mogyoróvajas-csokis párnák
1 tekercs levelestészta
mogyoróvaj
csoki
a tetejére tej/tejszín/víz és némi szórócukor
Az előre kinyújtott (tante fanny) levelestésztát kiterítettem egy lisztezett felületre és egyenlő darabokra szabtam (ha jól emlékszem 24 db lett egy tekercsből). A tésztakockák felének egy-egy kanálnyi mogyoróvajat tettem a közepére és megszórtam a csokicseppekkel (vagy apróra vágott csokival). Az üresen maradt tésztalapokat a töltöttekre helyeztem és egy villával gondosan összenyomkodtam a széleket.
A tetejüket lekentem vízzel (tejszínnel vagy tejjel még finomabb) és megszórtam a cukorral. Előmelegített sütőben 200ºC-on olyan 10-12 percig sütöttem.
A remek ötletet itt találtam.