Citromos, mákos keksz zabpehellyel – reggeli fejtörésre

keksz_citrom_mak

Mióta dolgozni járok, nagy fejtörést okoz a mindennapi reggeli. Mert ebédre még csak viszek magammal valamit, legrosszabb esetben lemegyek ebédelni, de a reggeli? “Hajnali” 7 órakor az én gyomrom még nem fogadóképes, különben sincs időm leülni rendesen (tudom, ez nem jó). Amint beérek, első utam a kávégéphez vezet, de ekkor már valamit enni is kéne. De mi legyen? Szendvics? Müzli? Áthidalásként elkezdtem kekszeket sütni, igyekezvén minél több rostot és minél kevesebb cukrot belevinni, ez így ideálisnak tűnik. A citrom és a mák az egyik nagy kedvencem, ebben a vegán kekszben a banán pótolja a tojást és csak zabpehely van benne. Ettől kicsit szétesős lett, legközelebb a zab egy részét teljeskiőrlésű lisztre cserélem majd.

Ti mit reggeliztek?

Citromos-mákos- zabpelyhes keksz (kb. 3 tepsis adag)

2 banán

2 citrom leve és reszelt héja

350 g zabpehely

200 g nádcukor

100 g vaj/tejmentes biomargarin

vanília

½ tk só

½ bögre darálatlan mák

1 tk sütőpor

1 tk szódabikarbóna

A banánokat villával összenyomkodtam, majd a vajjal és a cukorral jól kikevertem. Hozzáadtam a többi alapanyagot, majd teáskanállal kisebb halmokat pakoltam a tepsibe és előmelegített sütőben (200ºC) 15 perc alatt megsütöttem – akkor jó, mikor a szélük kicsit elkezd pirulni.

recept lelőhelye: The full measure of happiness

Category: desszert  Tags: , , , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.