Alliterációk karajra – kéksajttal, körtével

sult_karaj_kortevel

Ez egy tipikusan gyorsan összedobható egytálétel, mutatós, finom és egyszerű. És némileg kárpótolnak az ízek a még el nem érkezett tavaszi finomságokért. A téli körte és a kéksajt amúgy is nyerő páros, nekem köretnek is tökéletes volt,  a családom elégedetlenkedő felének krumplit sütöttem hozzá.

Körtével, kéksajttal sült karaj

8 szelet seréskaraj

3 körte

3 lilahagyma

100 g kéksajt

némi olívaolaj

2 ág rozmaring

só, bors

A karajszeleteket sóztam, borsoztam. A körtéket elnegyedeltem (héjastul) és a magházukat kiszedtem. A lilahagymát megpucoltam és nyolc szeletre vágtam.

Egy nagyobb serpenyőben (adott esetben agyagtálban, de mindenképpen olyan legyen, ami utána a sütőbe berakható) megmelegítettem az olajat. Rádobtam a hagymát, a körtét és a rozmaringot, majd néhány perc alatt átpirítottam. Ezután mentek bele a hússzeletek, csak éppen annyira, hogy színt kapjon.

Az egészet még kicsit megsóztam, tekertem rá frissen borsot, majd a sajtot a tetejére morzsoltam.

200 C°-ra előmelegített sütőbe toltam és 10-15 perc alatt (ameddig a sajt elolvad, és az egész egy kicsit megpirul) készre sütöttem.

A BBC EatWell magazinjából merítve

Category: főétel  Tags: , ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.