Gyorsan valami hideget – ötperces mogyoróvajas fagylalt

mogyorojvajas_fagyi

Ha napsütés, akkor fagyiszezon. Igaz, nálunk télen is a mélyhűtőben csücsül a fagyigép, hiszen ki tudja, mikor válik halaszthatatlanná egy adag fagyi elkészítése. Egy kávé vaníliafagyival a leghidegebb napokon is jöhet nekem, de akár a reggeli smoothie-t is krémesítheti egy-egy gombóc. A karácsonykor megmaradt borsodó is fagylalttá avanzsált – és milyen jó volt!

Ebben a mogyoróvajas finomságban az a legjobb (amellett hogy hihetetlenül krémes és finom), hogy kb. 10 perc alatt kész van, főzni sem kell és külön hűteni sem – elég ha az alapanyagokat a hűtőből vesszük ki előtte.

Gyors mogyoróvajas-csokis fagylalt

2 tubus cukrozott sűrített tej

5 dl tejszín

170 g mogyoróvaj

50 g étcsoki, apró forgácsokra vágva

A hozzávalókat jól összekevertem és a fagyigéppel megdolgoztam. Fagyigép hiányában a tejszínt habbá verném, és úgy forgatnám az összekevert sűrített tejes-mogyoróvajas-csokis cucchoz.

Az étcsokoládé kanál már csak hab a tortán, a gyerekek vidám “Eb, aki a kanalát meg nem eszi” felkiáltással vetették rá magukat – köszönet érte Líviának!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.