Csicseriborsó saláta friss zöldekkel

csicseriborsó_saláta

Gyomorkímélő üzemmódba kapcsoltam így Húsvét után. Kicsit hanyagoljuk a húsokat, ha már a sütikről a család nagy része nem tud lemondani – én személy szerint cukortúltengésben szenvedek, de a kicsik szemrehányóan kérdezték reggel, hogy miért is üres a kekszesdoboz.

Szóval a csicseriborsó: magas fehérje-, és keményítőtartalma miatt nagyon egészséges, a cukorbetegek számára is ajánlott – pektintartalma csökkenti az étkezések utáni gyors cukorszint-emelkedést – és a vegák egyik nagy kedvence is. Ebből készül a híres hummusz is – sajnos egy balvégzetű Hummusz-bár látogatás miatt egy ideje ezt a fajta elkészítési módot nagyívben kerülöm.

De így, sok zölddel és némi sajttal – meg Giuseppe zseniális olajával…. hmm

Csicseriborsó saláta

200 g csicseriborsó, beáztatva

2 ek apróra vágott friss bazsalikom

2 ek apróra vágott friss petrezselyem

2 ek citromlé

4 ek bergamottos olívaolaj

1 csokor újhagyma, felkarikázva

reszelt pecorino és pestos gouda

só, frissen őrölt bors

A csicseriborsót puhára főztem. Az olívaolajat és a citromlevet összekevertem, a zöldekkel ízesítettem és a csicserivel összekevertem. A reszelt sajtokkal összeforgattam és némi sóval és frissen őrölt borssal megszórtam.

ötlet: bon appétit 2011 April

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.