Piña Colada torta

pina_colada_torta

Nagyfiam 17. születésnapjára készült, azt mondta, ha Mojito tortát tudok csinálni, akkor az ő kedvenc koktélját (! :-O) is tortásíthatnám.

smittenkitchen-nél találtam egy klassz alapot hozzá ananásszal és kókusztejjel, ezt sütöttem meg kétszer,  majd egy kókuszos-ananászos főzött krém került a tetejére és és a tészták közé . Kiadós darab lett :-)

Piña Colada torta (22 cm-es formához)

a piskótalaphoz (két ilyet sütöttem):

250 g liszt

1 tk sütőpor

¾ tk szódabikarbóna

½ tk só

110 g vaj

60 g nádcukor

2 ek rum

2 tojás

250 ml kókusztej

3 szelet ananász(konzerv), összeturmixolva, jól lecsöpögtetve

a krémhez

300 ml kókusztej

200 ml ananászlé

4 púpos ek keményítő

3-4 ek nádcukor

100 g vaj

+ néhány szelet ananász(konzerv)

+ ananászlé, rum

+ kókuszreszelék

Sütőpapírral kibéleltem egy 22 centis kapcsos tortaforma belsejét és előmelegítettem a sütőt 180 ºC-ra.

Egy tálban összekutyultam a lisztet, a sütőport,  a szódabikarbónát és a sót.

A vajat és a cukrot habosra vertem, hozzáütöttem a tojásokat, majd adagonként belekevertem a lisztes cuccot és a kókusztejet. Nem kell túlzásba vinni, elég éppenhogy csomómentesre keverni. A végén hozzáöntöttem a rumot és az ananászt is,  az előkészített formába simítottam és 35-40 percig sütöttem.

Majd az egész procedúrát mégegyszer megismételtem.

Miközben a tésztalapok sültek, elkészítettem a krémet. A kókusztejet és az ananászlét összemelegítettem a cukorral és a keményítőt habverővel hozzákeverve sűrű krémet főztem belőle. Mikor kihűlt, a vajjal habosra vertem.

A egyik tésztalapot tálra tettem, kicsit meglocsoltam a rumos ananászlével, megkentem a krém felével, megszórtam némi ananásszal, erre került a másik lap, szintén meglocsolgatva, majd a krém másik fele. A tetejére kicsit megpirított kókuszreszelék került.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.