Meglátni és beleszeretni egy pillantás műve volt – a tavaszi Jamie Oliver magazin címlapján díszelgett ez a gyönyörűség (érdekes módon a májusi GoodFood elején is málnás brownie figyel). A hozzávalók között meglepve fedeztem fel a Guiness sört – de egy próbát gondoltam megér.
Persze a fiúk enyhén szólva is csúnyán néztek rám, mikor a finom nedűt a sütibe “pazaroltam” de a végső ítélet mégis az lett, hogy ez volt a legfinomabb brownie, amit eddig sütöttem…. Köszi, Jamie!
Málnás-sörös brownie
180 g vaj
200 g étcsokoládé (70% kakaótartalom)
200 g nádcukor
3 tojás
125 g liszt
2 nagy csipet só
200 ml Guiness sör
150 g málna
A sütőt előmelegítettem 180 ºC-ra és egy 22×32 centis tepsibe sütőpapírt szabtam.
A vajat és a csokoládét gőz felett megolvasztottam.
A tojásokat habosra vertem a cukorral, hozzákevertem a vajas-csokis masszát, majd a lisztet, sót és a sört is.
A tésztát az előkészített tepsibe simítottam, megszórtam a málnával és pontosan 25 percig sütöttem. Nem baj, ha látszólag még nem sült meg rendesen, a brownie halála a túlsütés.
[1] http://www.sajtkukac.hu/wp-content/uploads/2012/05/málnás-brownie-k2.jpg
Vélemény, hozzászólás?