A két éve ültetett rebarbara egészen jól beindult a kertben – és gyönyörű, piros szárakat szüreteltünk a múlt hétvégén. Egy része kacsamell mellett végezte, némi gyömbérrel és borssal fűszerezve, a másik feléből ez a kis sütike kerekedett. Tönkölyliszttel, kókuszzsírral, tejmentesen, csak mézzel ízesítve. A tetejére naranccsal és némi málnával főztem össze a rebarbarát – érdemes esetleg többet csinálni belőle, mert a kóstolgatás közben tetemes része elfogyott…
rebarbarás
250 g rebarbara
1 narancs kifacsart leve és reszelt héja
3-4 ek méz
egy marék málna
egy narancs
a tésztához
1 1/2 bögre fehér tönkölyliszt
1 3/4 tk sütőpor
1/2 tk só
1 narancs reszelt héja
1/2 bögre kókuszzsír
1/3 bögre méz
1 tojás
1/2 bögre zabtej
1 kk vaníliakivonat
A reberbarás öntet hozzávalóit egy tálba tettem és puhára főztem.
A tészta hozzávalóit fakanállal összekevertem (a kókuszzsírt kicsit megolvasztottam, úgy egyszerűbb) és egy sütőpapírral bélelt kisebb (21 cm-es) piteformába öntöttem.
A rebarbaraszószt rákanalaztam és egy fakanál végével belemárványoztam a piros szószt a tésztába.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 25-30 perc alatt megsült.
[1] http://www.sajtkukac.hu/wp-content/uploads/2012/05/rebarbarás.jpg
Vélemény, hozzászólás?