Fahéjas szelet

fahéjas jan12

 

Èn David Lebovitznál találtam, ő meg smitten kitchen-nèl. Gondoltam, ez már eleve rossz nem lehet… Hàt mit mondjak, csupa vajas, karamelles jòsàg, olyan kis semmilyen kinézettel ugyan, de már az első harapás eléggé meggyőző.

Az első réteg : 190g liszt
2tk sütőpor
1/4tk só
115g puha vaj
150g cukor (nálam nád)
1tojás
60ml tej

második réteg: 60ml golden syrup/méz
60ml tejszín
vanília
170g puha vaj
225g cukor
1/4 tk só
1 tojás
155g liszt

a tetejére:
2 ek cukor
1,5 tk fahéj

az első réteghez a vajat a cukorral habosra kevertem, majd ment hozzá a tojás, kanalanként a liszt-sütőpor-só kombó végül a tej. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam (kb. 22×32 centis). A második részhez ugyanígy először cukor+ vaj, aztán a tojás, vanília majd felváltva a liszt és a tejszín-golden syrup keverék. Rásimítottam az első rétegre (ez lényegesen puhább lesz). A tetejét megszórtam a fahéj-cukor keverékkel. 180 fokon 25 perc kellett neki, majd a zárt sütőben hagytam kihűlni

Category: desszert  Tags:
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.