Tökös- mákos, de nem rétes, mi az?

Tökös-mákos

Nagy kedvencünk a tökös-mákos rétes, ennek az ízvilágát akartam megvalósítani lehetőleg lisztmentesen. Szerintem tökéletes lett 🙂 Tökéletesen hozza a rétes töltelékének ízvilágát, mínusz a tésztaréteg.

A kiindulás Ízbolygó répás muffinja volt – a répát sütőtökre cseréltem, a mandulát dióra, majd került bele persze mák, mazsola és fahéj is. Ideális reggeli (uzsonna, vacsora, stb…..)

Tökös-mákos muffin (lisztmentes, tejmentes, cukormentes)

15 dkg nyers sütőtök (pucolva, finomra reszelve)

2,5 dkg kókuszliszt

2,5 dkg zabpehelyliszt

8 dkg darált dió

3,5 dkg darált mák

1/2 tk fahéj

½ tk szódabikarbóna

7 dkg eritrit (méz, nádcukor, ki mit szeret)

2 tojás

3 dkg mazsola

1 citrom héja, és a felének a leve is mehet bele

A sütőtököt megpucoltam és finomra reszeltem. Egy nagyobb tálban összekevertem a liszteket, a mákot, a darált diót, a fűszereket, a szódabikarbónát és ráfacsartam a citromot (habzik nagyon, ez vicces, agyerekek élvezik). A tojásokat szétválasztottam és a sárgáját az eritrittel habosra kevertem. Hozzákevertem a száraz keveréket, a reszelt sütőtököt, a mazsolát és végül a citrom héját. A fehérjét csipet sóval kemény habbá vertem, majd óvatosan ezt is a masszához forgattam. A tésztát szilikon muffinformákba kanalaztam – ebből az adagból nekem 9 darab lett – és előmelegített sütőben  180 fokon 15-20 percig sütöttem.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*